Taidekoulujen muu opetus

Varhaisiän taideopetus (0-5v)

VAUVASIRKUS

Vauvasirkus 0-2-vuotiaat on vauva-aikuinen -ryhmä, jossa vauvat pääsevät tutustumaan eri sirkusvälineisiin ja aikuiset saavat temppuilla yhdessä vauvojen kanssa.

PERHESIRKUS

Perhesirkus 2-5 -vuotiaat on lapsi-aikuinen -ryhmä, jossa aikuiset pääsevät myös tekemään lasten kanssa temppuja. Tunnilla kokeillaan eri sirkuslajeja ikäryhmälle sopivalla tavalla. Perhesirkus kehittää lapsen liikkuvuutta ja motoriikkaa sekä sosiaalisia taitoja.

TAIDEPOMPPU

joka toinen maanantai klo 17.15–18.00

Taidepomppu (2-5 -vuotiaat) on oivallinen tapa tutustua monipuolisesti sirkus-, tanssi- ja teatteriharrastuksiin. Taidepompun kautta on mahdollista löytää itseä kiinnostava laji kokeilemisen kautta. Harjoituskertoja on joka toinen viikko, yhteensä 8 kertaa. Vanhemmat osallistuvat taidepomppuun lastensa kanssa.

TAIDEMUSKARI

joka toinen maanantai klo 17.15-18.00

Taidemuskari (2-5 -vuotiaat) on oivallinen tapa tutustua monipuolisesti musiikki-, kuvataide-, ja sanataideharrastuksiin. Taidemuskarissa paneudutaan eri teemoihin musiikin kuuntelun, laulun, soiton, liikunnan, loruttelun ja kuvataiteen siivittämänä. Tarkoituksena on avartaa mielikuvitusta sekä nauttia elämyksistä ja yhdessä tekemisestä vanhemman kanssa. Tunneilta tarttuu mukaan hauskoja leikkejä, lauluja ja tarinoita kotiinkin vietäväksi.

Lukujärjestys varhaisiän taideopetus >>

Valmentava taideopetus (5-7v)

KUVATAIDE

Kuvataiteen valmentavissa opinnoissa harjoittellaan kuvallista ilmaisua tutustumalla leikinomaisesti erilaisiin materiaaleihin ja työtapoihin. Tavoitteena on luoda pohjaa ja innostusta myöhemmille opinnoille sekä oppia toimimaan ryhmässä. Opetustunnin kesto 60 min.

MUSIIKKI

ti-pe klo 14-18 (ajat sovitaan opettajan kanssa)
Musiikin valmentavien opintojen tavoitteena on luoda pohjaa ja innostusta myöhemmille opinnoille sekä oppia toimimaan ryhmässä. Musiikkiin ja instrumentteihin tutustutaan leikinomaisesti oppijan lähtökohdista käsin. Tunnin kesto 30 min. Ajankohdat sovittavissa.

SANATAIDE

Sanataiteen valmentavissa opinnoissa tutustutaan erilaisiin satuihin, loruihin ja tarinoihin. Opetus muodostuu sadutuksesta ja interaktiivisista tarinatuokioista. Yhdessä keksitään satuhahmoja ja kuvitellaan niille seikkailuja, joita opettaja kirjaa ylös. Käytämme ideoimisessa apuna myös draaman menetelmiä. Opetustunnin kesto 60 min.

SIRKUS

Akrobatian valmentava opetus on tarkoitettu alle kouluikäisille ja peruskoulun alkutaipaleella oleville. Oppilas tutustuu leikinomaisesti sirkustaiteeseen ja -lajeihin sekä harjoittelee sirkustekniikoiden alkeita. Leikkien ja harjoitteiden valinnassa kiinnitetään huomiota kehon käyttöön ja koordinaatiokyvyn kehittymiseen. Tavoitteena on luoda pohjaa ja innostusta myöhemmille opinnoille sekä oppia toimimaan ryhmässä. Opetustunnin kesto 60 min.

TEATTERI

Teatterin valmentavissa opinnoissa luodaan pohjaa ja innostusta myöhemmille opinnoille sekä opitaan toimimaan ryhmässä. Kurssilla tutustutaan leikin kautta myös nukketeatterin ulottuvuuksiin ja rakennetaan oma, ilmaisullinen hahmo. Opetustunnin kesto 60 min.

TANSSI

Tanssin valmentavissa opinnoissa koetaan tanssin iloa, ilmaisua ja erilaisia tanssilaatuja. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti liikkumisen, tanssimisen ja esiintymisen taitoja. Tunti sopii innostuneelle tanssin aloittelijalle tai muutaman vuoden tanssineelle lapselle. Tunnilla tehdään sekä monipuolisia tekniikkaharjoituksia että luovempiakin tanssillisia tehtäviä. Tunnit kehittävät koordinaatiota, oman kehon hallintaa, musiikin hahmottamista sekä ryhmätyöskentelytaitoja. Opetustunnin kesto 45 min.

Lukujärjestys kuvataide >>

Lukujärjestys sanataide >>

Lukujärjestys sirkus >>

Lukujärjestys teatteri >>

Lukujärjestys tanssi >>

Aikuisten taideopetus

SOITTOTUNNIT

ti-pe klo 17.00–21.00

LAULUTUNNIT

pe klo 12.00–15.00 | su klo 12.00–17.00

LAULURYHMÄ

su klo klo 17.00–20.00

SIRKUSALKEET

(Sirkuksen lukujärjestys täsmentyy kesäkuussa 2018)

Aikuisten akrobatiassa (16-65 -vuotiaat) harjoitellaan sirkustaitojen alkeita akrobatiassa, jongleerauksessa, tasapainoilussa ym. unohtamatta lihashuoltoa ja venytyksiä. Aikuisten akrobatia kehittää tasapainoa ja koordinaatiota, vahvistaa lihaksia ja itsetuntoa. Opetusta on 1,5 tuntia kerran tai kaksi viikossa.

Aikuisten klovneriassa perehdytään klovnerian perusteisiin erilaisten harjoitteiden kautta. Tunneilla luodaan omat klovnihahmot ja kauden lopussa tehdään esitys.

SIRKUSJATKO

(Sirkuksen lukujärjestys täsmentyy kesäkuussa 2018)

Aikuisten jatkotason akrobatiatunti on suunnaattu perusteet jo hallitseville. Tunnilla tehdään akrobatiaa, pariakrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta ja tasapainolajeja. Tunti sisältää yhteisen osuuden ja omaa tekemistä, jolloin voi keskittyä haluamaansa lajiin.

SENIORISIRKUS

Kurssit

VANHEMPI & LAPSI -KERAMIIKKA

su 9.9., 23.9., 7.10. ja 28.10. klo 14-16.15

Kurssilla tutustutaan erilaisiin keramiikan käsinrakennustekniikoihin toteuttamalla pieniä veistoksia ja käyttöesineitä osallistujien omista mieltymyksistä riippuen. Kursilla toteutetaan myös relief kuvansiirtometodilla. Tuokaa mukananne hyvälaatuinen paperituloste teille tärkeästä valokuvasta, esimerkiksi perhekuvasta. Kurssin hinta 130 €.

AIKUISTEN KERAMIIKKA

su 9.9., 23.9., 7.10. ja 28.10. klo 16.30-18.45.

Kurssilla valmistetaan käyttökeramiikkaa. Puuttuuko kotoa salaattikulho, teekannu, kukkaruukku tai upea hammasmuki? Tämä on tilaisuutesi sunnitella ja toteuttaa sellainen itse. Kurssilla tutustutaan erilaisiin saven käsinrakennustekniikoihin ja muottitekniikoihin. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita. Kurssin hinta 100 €.

Pukinmäen Taidekoulut järjestää kesäisin leirejä ja kursseja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Kesäkurssit 2018

Yhteisölliset seinämaalauskurssit kesällä 2018

Pukinmäen taidekoulut järjestää erilaisia leirejä ja kursseja myös syys- ja hiihtolomalla.
Lyhytkursseja voi toivoa sähköpostilla pukinmaki(at)taidekoulut.fi tai opetuspalvelulomakkeella.