Pukinmäen musiikkikoulu

Pukinmäen musiikkikoulu, Helsinki

Pukinmäen musiikkikoulu järjestää taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista musiikin opetusta 2005 hyväksytyn opetusohjelman pohjalta. Opettajat ovat musiikkikasvatukseen suuntautuneita ammattilaisia.

Ilmoittautuminen: Oppilas ilmoittautuu musiikin opetukseen valitsemalla instrumentin alla olevista linkeistä ja ilmoittamalla opetuksen keston lomakkeella. Oppilaan henkilökohtaisesta opetusajasta sopiminen sekä ilmoittautuminen yleisopintoihin ja yhteismusisointiin tapahtuu oman soitonopettajan kanssa.

Lukukausimaksut:
pari-/yhtyeopetus
kerran viikossa 267 €
yksityisopetus 30 min kerran viikossa 356 €
yksityisopetus 45 min kerran viikossa 534 €
lauluryhmä yhden kerran 45 €, lisätunnit à 35 €, kuusi kertaa 215 €
laulun yksityisopetus kerran viikossa 30 min 356 € tai 24 € / 30 min
musiikinteoria 25 € lisämaksusta osallistuessasi muuhun opetukseen
kamarimusiikki ja yhtye 25 € lisämaksusta osallistuessasi muuhun opetukseen

Valmentava opetus

Lasten musiikkikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille ja tapahtuu musiikkileikkikoulussa. Tavoitteena on luoda pohjaa ja innostusta myöhemmille opinnoille sekä oppia toimimaan ryhmässä. Pukinmäen musiikkikoulun opetustarjontaan ei tällä hetkellä sisälly musiikkileikkikoulua. Opetus pyritään aloittamaan myöhemmin. Mikäli olet kiinnostunut tästä opetusmuodosta, laita sähköpostia osoitteeseen pukinmaki(at)taidekoulut.fi.

Perusopetus

30 min tai 45 min kerran viikossa

Musiikin perusopetus on tarkoitettu kaikille musiikista kiinnostuneille, opintojensa alkuvaiheessa tai jonkin verran musiikkia harrastaneille lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetus muodostuu musiikin yleisopinnoista, instrumenttiopinnoista ja yhteismusisoinnista. Perusopintojen aikana oppilas valitsee instrumentin ja tutustuu monipuolisesti musiikin maailmaan. Opetus rakentuu klassisen ja/tai rytmimusiikin pohjalle oppilaan valintojen ja mieltymysten mukaan. Instrumenttiopetusta annetaan kerran viikossa 30-45 minuuttia valitun opetusmuodon mukaan. Yleisopinnot ja yhteismusisointi ovat ryhmäopetusta. Valitse instrumentti. Opetuspäivät ja -ajat määräytyvät vahvistettujen oppilaspaikkojen mukaan ja sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

Ilmoittaudu kitaraan
Ilmoittaudu alttoviuluun
Ilmoittaudu nokkahuiluun
Ilmoittaudu pianoon
Ilmoittaudu rumpuihin
Ilmoittaudu sähköbassoon
Ilmoittaudu viuluun

Lauluryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 18 alkaen. Opettajana toimii oopperalaulaja Inari Gebhard.
Yksityistunteja on mahdollista ottaa perjantaiaamupäivälle tai sunnuntaille. Yhden laulutunnin kesto on 30 min.

Ilmoittaudu lauluryhmään
Ilmoittaudu yksityislauluun

Yleisopinnot

Musiikin yleisopintojen on tarkoitus tukea oppilaan instrumenttiopintoja ja laajentaa oppilaan käsitystä musiikin maailmasta. Osallistuminen yleisopintoihin on soitin- ja lauluopetukseen osallistuville vapaaehtoista ja maksutonta. Musiikin yleisen oppimäärän tutkinnon suorittaminen edellyttää yleisopintojen suorittamista. Musiikin yleisopintoihin ilmottaudutaan tuntiensopimisien yhteydessä lukukauden alussa.

Musiikin teoria ja säveltapailu I  II ja III: vuorottelevat eri lukukausina tarpeen mukaan. Opettaja ohjaa oikeaan ryhmään musiikin opintojen edistymisen mukaan.

Ilmoittaudu musiikin teoriaan

Yhteismusisointi ja esiintyminen

Yhdessä musisoiminen kehittää ryhmätyötaitoja, muiden kuuntelemista ja harjaannuttaa korvaa kuulemaan puhtaasti soivia kokonaisuuksia. Ennen kaikkea se on hauskaa ja antaa uutta ulottuvuutta omaankin soittamiseen ja laulamiseen. Osallistuminen on vapaaehtoista ja soitinoppilaille maksutonta. Tiedustele mahdollisuutta omalta opettajaltasi. Huom! Ryhmät toteutuvat mikäli samantasoisia ilmoittautuneita on tarpeeksi.

Bändi voidaan koota monin tavoin ja soittaa musiikkia popista rockiin, oppilaiden toiveet huomioon ottaen. Soittimia ovat sähkökitara, sähköbasso, kosketinsoittimet, rummut, laulu tai vaikka sähköviulu ja steel pan.

Hae paikkaa bändiin

Lauluyhtye 2-4 laulajalle. Ei tarvitse laulaa yksin, vaan voi harrastaa laulamista yhdessä kavereiden kanssa, kivan, monipuolisen oman ohjelmiston parissa! Tule laulamaan hauskaa pop- viihde- ja muutakin ohjelmistoa yhdessä muiden kanssa! Lauluyhtyeessä harjoitellaan perinteisen lauluyhtyemateriaalin lisäksi stemmalaulantaa yhden ollessa solistina ja muiden laulaessa taustalaulua. Jos teillä on olemassa jo valmis kokoonpano, voitte saada oman harjoitusajan ja harjoitella oman ohjelmistonne pohjalta ja hioa yhtyeenne musiikillista ilmaisua. Joka yhtyeelle oma ainutkertainen ilme.

Hae paikkaa lauluyhtyeeseen

Musiikkikoulun oppilaat esiintyvät vuosittain joulu- ja kevätmatineoissa sekä oppilaskonserteissa ja musiikkiproduktioissa.